Djur

10 juli 2020: Djur.

Juli månad, semestermånad för många, lite annorlunda semester i år. Man får tänka sig för lite extra för och göra det bästa av situationen. Huvudsaken är att vi har varandra, även om det är på lite större avstånd än vanligt.

I bloggen idag blir ett härligt motiv med en 3D push-out Flamingo och ett Concertina pop up kort, även där med 3D push-out.

Kort Flamingo
I mina gömmor har jag en stämpel med vatten/hav. I materiallistan har jag länkat både till stämpel och dies som går att använda. Då jag kommer att stämpla på motivet i 3 olika omgångar är det bra att ha någon form av en stämpelplattform.

Börja med att stämpla vattnet eller stansa ut med en dies. Jag använde en mellanblå och en mörkblå färg på stämpeln. Ta ur ditt papper från stämpelplattformen men ta INTE bort din stämpel. Stämpla en gång till på ett annat papper som du kommer att använda som en mask. Låt stämpeln fortfarande sitta kvar. (Memento färger Paris dusk, Danube blue).

Började med att färga sanden med 3 olika Ditress oxid färger. Först fäste jag en mask längs med vattnet på höger sidan (det som blir himmel). Börjar med den ljusa färgen Antique linen, fortsätter med Tea dye och sist Brushed corduroy, gör inget om färgerna blir ojämna, sanden har också olika färger.

Nu får du användning av din mask, klipp ut den men spara även den delen som är ovanför, den får du användning av senare. Fäst masken på havet och maska även strandremsan till höger. Himlen har jag också använt Distress Oxide, började med tattered rose sedan Spun sugar och lite ljus blått – Memento summer sky.

Havet ser lite vitt ut, här behövs lite blå färg. Masken du klippte ut, ovandelen, här får du nu använding av den för att maska av för himlen. I mitten användes Distress Oxide färgen Salty Ocean (Distress oxide) tyckte färgen passade bra till Flamingon + memonto summer sky tunt högst upp på vågorna och längs med strandremsan. Tittar du på bilden nedan på det mörkaste partiet ser det lite dimmigt ut. Vi tar och stämplar upp bilden igen med samma färger, lägg tillbaka pappret i din stämpelplattform och stämpla tills du tycker att färgerna ser ok ut på vågorna.

Hav, vatten för mig jag älskar när det glimmar. Jag hade hemma embossing pulver sparkling crystal. Jag stämplade igen med embossing ink (Memento är dye ink vilket gör att den torkar fort och är inte bra när man skall embossa) tog på sparkling crystal och värmde. Har ni inte sparkling crystal, ta istället på lite rinnande klister och ta på lite glitter och gärna genomskinlig glitter om ni har.

Vatten, himmel och hav är nu färdigt. Nu gör vi lite smådetaljer. Jag måttade ut var någonstans flamingons huvud skulle hamna. Tog ut en lite cirkel för att maska och tog försiktigt spun sugar runt om så det ser ut som en sol. Stämplade en liten skylt, snäcka och fåglar.

Nu är det bara att sätta ihop allt till ett kort. Havet fästes på ett blått kort och kortbasen lite beigeaktigt (vit kortbas tyckte jag blev för hårt till). Sist fäste jag fast flamingon.
Tänk på när ni tar loss flamingon – den har många smala, tunna delar och det är lätt att den går i sönder, ta det försiktigt. Jag klarade min med nöd och näppe. Det blev även några halvpärlor som dekoration + skylten där måsen sitter, den fick lite spill efter fågeln, haha

Havet trodde jag skulle vara svårt att göra. Stämpeln har funnits länge i mina lådor utan att jag använt den. Men det var roligt och gick lättare än vad jag trodde. Har ni också något i era gömmor som ni inte tagit tag i? Kanske ni alla är duktiga och använder allt ni har köpt inom en snar framtid.

Kort Elefant och giraff i 3D
Ett Cardstock i storleken 22×15 cm. Bigas på längden 4ggr vid varje 5,5cm vilket blir 22cm. Vik så du får dal, berg, dal och berg.
Skär ut 4st paneler 5 x 14,5cm, jag använde olika papper från Happy Birds.
Ett til Cardstock i storleken 22×15 cm men detta bigas i mitten så du får ett baskort som blir 11×15 cm.
Till kortet har jag använt de härliga 3D pusch out djuren.

Klistra fast panelerna på ditt bigade kort.

Första dalen som skall vara längst ner klistrar du fast på insidan längst ner på ditt baskort

Därefter klistrar du fast den översta berget högst upp på insidan av ditt baskort.
Du har nu fått vad jag kallar en trappa.

Längst ner ville jag ha elefanten och att den står lite ute från baksidan. Jag gjorde 3 st smala längder, (samma papper som redan är fastklistrat, men jag gjorde längderna dubbla för bättre stabilitet.)
Två för att fästa på två av benen på elefanten och fästes sedan på dalsidan. En lite längre upp som jag fäster på berg sidan

Stansade ut ett Grattis 3 gånger som jag limmade ihop och fäste på dalsidan.
Så här blir kortet längst ner.

Översta steget sätter jag fast giraffen. Men jag kommer att göra så det blir 2 giraffer och klipper bort ”himmeln” som finns på dom.

Sätter ihop girafferna, Stansar ut en stort blad i ljus lila och tar på Nuvo glacier paste färg Sea Sprite för att få lite liv och glitter. Blommorna samma papper som längst ner, här tog jag på Nuvo glacier paste färg Golden Era, blombladen blev härligt glimrande i lite guldfärg.

Nu är det bara att fästa fast de sista delarna sedan är kortet klart.

Det går att lägga kortet platt, eller vika det inåt för att skicka det. Blomman däremot som jag fäste är lite ömtålig och det som händer är ju att den blir helt platt. Men det fungerar att skicka kortet.

Concertina kortet var också ett roligt kort att göra. Gick fortare än vad jag trodde. biga går fort och sedan är det 4 paneler och vad man vill ha på. Jag har inte sett dessa så ofta, och det är alltid roligt att skicka ett annorlunda kort. Hoppas ni har fått några härliga idéer på vad man kan göra men de här härliga 3D push out.
Jag önskar er alla en mycket trevlig sommar / Susanne

Material
Förslag till vatten
Dies:
Ocean palm beach 
Waves 
Stämpel:
Ocean

Förslag till blad kort 2
Tropical blooms 
Large tropicals 
Hibiscus tropicals  

Dies
Grattis

Papper
Cardstock linen
Happy Birds pappers packe
3D push out

Färg
Memento dew drop
Distress Oxide
Nuvo Glacier Paste (färg sea sprite, golde era)

Stämpel
Summer at sea liknande  
Sea shell, bird   liknande  

Övrigt
Stämpelplattform

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s