Kort med 3d-detaljer med steg för steg beskrivning

18 juni 2020: Kort med 3d-detaljer med steg för steg beskrivning.

Hej på er i sommarvärmen!
Nu är nog sommaren här i större delar av landet och de flesta kanske redan har gått på semester eller har snart sin efterlängtade semester. Själv så har jag gått på semester nu och som varje år så har man redan en massa planer på vad man vill hinna med. I år blir det ju inte särskilt mycket resande utan lite mer semester på hemmaplan, men ändå har jag redan skrivit en hel lista på saker jag ska hinna med.
Men idag så tänker jag dela med mig utav en steg för steg beskrivning på en av mina favorit kortvikningar. Den är så effektfull och jag bara älskar att kortet blir helt platt när man trycker ihop det så man kan enkelt skicka det på posten. Men mottagaren kan liksom ”ställa” kortet upp.

Vi börjar med kortbasen, den har jag valt att göra i svart cardstock. Den stora biten mäter 4 1/4 x 11 och den har jag bigat på 1/2, 2, 4, 5 1/2. Den lilla biten mäter 3 x 5 1/2 och den har jag bigat på 1/2 och 2.

Vik bitarna enligt bilden nedanför och sätt fast dubbelhäftande tejp på de små kanterna som mäter 1/2 inch. Och sätt även dubbelhäftande tejp på nedre delen av den den lilla biten som kommer bli fronten. Detta för att du sedan ska kunna fästa de som på bilden nedanför.

Sedan är det dags att klippa till alla bitar som ska dekorera kortbasen. Jag har valt att använda mig utav enfärgad cardstock och mönsterpapper. Bitarnas mått är ca 1/4 inch mindre än själva kortbasen och på det lagret som jag har använt mig av två så har jag klippt till biten 1/4 inch mindre även där för att få en jämn kant runt om.

Jag vill också färga in mina kanter för att få en sjysst effekt. Så idag valde jag att färga in kanterna med memento stämpeldyna färgen eldberry.

Jag satte sedan dubbelhäftande tejp på alla baksidor av dessa för att kunna fästa på kortbasen sedan. Man ser sedan tydligt att när jag fäst mönsterpappret på det enfärgade så blir det en jämn kant runtom. Jag valde också att använda mig av häftkuddar på frontpanelen för att få lite mer effekt.

Fäst sedan alla bitarna på kortbasen. Men klistra inte ihop kortbasen utan låt den fortfarande vara i två delar.

Innan vi fäster ihop kortbasen så ska vi dekorera den. Jag valde att använda mig utav en die som det står Happy birthday på, och sedan en fjärils die som jag stansade ut två gånger i olika färger. Älskar hur det blir effekt utav det. Svart och vitt i kontrast till varandra blir verkligen läckert 🙂 och som ni säkert redan vet så älskar jag nuvo chrystal drops och har det i princip på alla mina alster! Jag kan inte sluta, haha. Jag har också hittat en ny favorit, och det är stickers med små texter på! Den här lilla texten som jag använt kommer ifrån ett häfte från studio light med hur mycket underbara texter som helst! Det finns länkar till allt jag använt mig utav längre ner i inlägget.

Nu ska vi montera ihop kortet så att det blir ett kort. Börja med att fästa den klistrade kanten på den stora biten. Enklast är att bara ta bort skyddsplasten på tejpen och vika basen som på bilden nedanför.

Klistra sedan dit den lilla delen i nedre kant på mitten av den stora kortbasen.

Avsluta sedan med att klistra fast den lilla kanten som fortfarande har skyddstejpen kvar, den ska fästas på den stora kortbasen. Sedan är kortet färdigt!

Hoppas att min beskrivning blev förståelig, jag gillar att dela med mig utav det jag kan och älskar att göra. Hoppas ni tar hand om varandra där ute och dricker ordentligt med vatten i värmen, vi hörs om ett par veckor igen 🙂

Materiallista
Lila Cardstock
Svart Cardstock
Mönsterpapper
Nuvo chrystal drops
Fjärils die
Grattis die
Dubbelhäftande tejp
Häftkuddar
Text sticker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s