Kärlek och romantik

15 maj 2020: Kärlek och romantik.

Maj är en vårmånad och med allt runt omkring oss just nu behöver vi mycket värme.

De första två korten har jag använt Sandy Art template med champagneglas.
När man tittar på JEJEs hemsida har de speciella 2 sidiga ”adhesive foil” papper, vilket skall vara lättare att få bort templaten. Jag testade på ”vanligt” 2-sidig bred tejp, det fungerar också. Det gäller att dra ner pappret bort från templaten och inte dra i själva templaten för då böjer den sig. Fick inte mönstret så bra på högersidan, men det kan bero på att jag inte vågade trycka fast templaten för hårt. Sandy Art är ett speciellt strössel som liknar sand. De har olika färger med eller utan glitter. Nedan bild kan ni se testen med ”vanlig” dubbelsidig tejp och Sandy art glittersand. På mina kort har jag inte använt sanden utan visar på andra sätt som man kan använda templaten på. 

 

Mer information hur man gör med Sand Art produkterna hittar du här.

Kort 1) Varm embossing med Sandy Art template 
Vitt papper, det blev lite blankare papper, (tycker det är lättare för pappret suger inte åt sig embossing ink på samma sätt). Mönstret på själva templaten skall föras över som en stämpel på pappret. Ta på embossing ink på en sida av templaten. Du kommer att få ink på båda men se till det är rikligt med ink på ena sidan. Lägg ner templaten på pappret, ink sidan ner. Lägg ett till papper över templaten. Viktigt att templaten ligger still. Nu trycker jag och stryker med handen över. Ta nu bort det översta pappret försiktigt. Lyft upp templaten försiktigt. Nu skall inken gått över till pappret. Sen är det dags för embossingpulver. Ytterkanten tog jag ett blåglittrigt embossing pulver och sedan tog jag på guldpulver och värmde alltihop samtidigt. Klippte runt om och distressade kanterna och därefter tog jag på lite färg.


Använde mig av ett cardstock i olivgrönt storlek A5 som jag bigade på mitten. Från pappersblocket Happy birds valde jag ett rutigt papper i blått och grönt. Jag använde peel-off hörn, några blommor – nu är det bara att sätta ihop allt till ett härligt kort.

Kort 2) Stämpelfärg och Sandy Art template 
Valde krokus papper från Happy birds pappersblocket. Lägg template på pappret. Använd gärna blending tool när du tar på stämpelfärg. Jag valde en blå färg. Tog mycket i mitten och lät det bli mindre när jag gick utanför kanten. Stansade ut bilden med en rund dies. Tog ett papper med liknande färg som stämpelfärgen och stansade ut en större cirkel.

Nu behövs det 3 större cirklar. 2st från ljusbrunt cardstock och ett mönstrat från Happy birds pappersblocket. Klistra först på det mönstrade pappret på CS, stansa ut en cirkel + en cirkel med bara CS. Det ljusbruna cardstocket bigas en bit in, ca 1 cm där det är som bredast (se bild). På den lilla delen som blev vid bigningen, som du ser på bilden, lägger du på klister och sätter fast den andra cirkeln som har mönstrat papper. (Vikningen ligger ner mot bordet, inte uppåt).
På detta sättet blir kortet helt runt på framsidan och baksidan är vikt så att det är inga problem att öppna kortet. Du kan ha att ”det öppna kortet” uppåt eller från sidan.

Bilden nedan syns kortet från insidan när man öppnat det.

Nu är det dags att fästa de andra cirklarna på framsidan av baskortet med 2mm tjock foam.

Tänk på när du dekorer med blommor att motsatta sidan behöver samma vikt om kortet öppnas uppåt. Det är för att kortet skall kunna stå rakt.

Kort 3) Brud och brudgum med söta maskar
Här kommer de härliga maskarna igen, kärlek/romantik står högt i detta brudpar.

Jag började att göra masker. En cirkel, börjar med att använda utsidan på masken och lägg undan cirkeln till senare. Placerar masken på ett vitt papper och här tar jag olika färger i grönt, beige och blått. När det är gjort tar jag bort masken och lägger nu på cirkeln för att skydda det som jag gjort. Nu lägger jag en mörkare färg runt om på utsidan. Tar bort masken. Med stämpel setet finns det små och stora rosor och ett hjärta. Dessa gör jag ett valv av. I ett annat stämpel sett finns det små stigar med stenar som stämplas längst ner och de mesta nedanför cirkeln.

Jag fortsätter med stämplandet med både fjärilar, gräs och blommor

Nedan ser ni vad jag använt i både stämplar och dies för att sätta ihop kortet. Stämplar, dies etc som använts hittar du längre ner i materiallistan.

Innan jag sätter ihop allting bestämmer jag mig hur stort mitt kort skall bli. Antingen skär jag det till storlek eller använder en dies. Nedan har jag använt en av mina älsklings dies, öppen scallop. Så här blir kortet när allt är ihopsatt. Då pelarna är bruna valde jag att ha ett brunt baskort för att ta upp färgen.

Visst blev de söta, maskarna som brud och brudgum.
Scrappa lugnt tills nästa gång. / Susanne

DU – glöm inte, vi vill gärna se dina fina alster i Facebookgruppen Skapat med Instila, dela gärna med dig och ladda upp vad du har gjort. 

Material:

Papper
Pappers pack Happy Birds 
Papper Set Victorian Valentine  
Cardstock A5 
Cardstock 

Template
Sandy Art template Champagne glasses 

Stämplar
Little Worms
Garden Gate 
Landscape
Silhouettes flower  
Fjärilar 

Dies
XXL no. 72 Open Scallop
XXl no. 41 circle (liknande)  
Mushrooms and grass  

Färg
Trio pennor 
Memento Ink  dew drops  
eller
Distress mini inks 

Övrigt
Pappers distress verktyg
Blending tool
Embossing pulver Glitter  (Liknande) 
Embossing pulver guld
Embossing ink
Embossing fön 
Rosor
Stamen 
Övriga blommor 
Peel-off hörn 
Bred dubbelsidig tejp 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s