Tidningarna Hobbyzine och Hobby and Zo

20 april 2020: Tidningarna Hobbyzine och Hobby and Zo.

Idag vill jag slå ett slag för tidningarna Hobbyzine och Hobby & Z0. Dessa tidningar är på holländska men det tycker jag inte spelar någon roll då jag tycker att de flesta ord kan man klura ut vad det betyder annars finns ju idag alltid google som översättnings hjälp.

Hobbyzine:

Gillar man Dot & Do/Stich & Do innehåller Hobbyzine många mönster samt bilder på dessa. Tidningen som jag fick tag på innehöll också flera klippark från bland annat Yvonne Creations. Det fanns även några olika box vikningar som man ganska enkelt kunde göra även om beskrivningen är på holländska (se mitt inlägg 10 februari). Även en liten Dies medföljde detta nummer.

Hobby & Zo:

Denna tidning innehåller också en del beskrivningar på Dot & Do men övervägande är inspiration på olika kort. I denna tidning medföljde också ett litet extra paket med både liten embossingfolder, stämplar, glitterpapper och klippark från Yvonne Creations. I själva tidningen finns också några papper som man kan använda.

Vilken tidning är bäst?? Enligt mej så är de båda lika bra när det gäller att söka inspiration. Har gjort flera inlägg där inspirationen kommer ifrån båda dessa tidningar. Kommer med all säkerhet att köpa fler av dessa tidningar. Språket kan vara en nackdel ibland men beskrivningarna är bra gjorda så med hjälp av bilder och google (för svåra ord) så tycker jag att dessa är värda att testa.

Nedan har jag gjort ett kort som till slut blev en tavla med inspiration ifrån båda tidningarna. Nedan bild är mina inspirationsbilder. Jag gillade tanken att bygga på höjden för att få ett djup.

Jag började med att stansa ut min dies i lager samt att bygga med hjälp av flamtejp.

Men flamtejp bygger och som ni ser blev kortet ganska tjockt (ursäkta den dåliga skärpan) och jag tyckte inte det blev så snyggt med dessa sidor på ett kort.

Kom då på att varför inte bygga en ram och göra en tavla. Då jag har denna ram dies STENCILSL209 så kunde jag klura ut hur jag skulle bygga denna ram. Jag utgick ifrån kortet 15×15. när man ”rullar” ihop ramen så tar den ca 1 cm därför har jag innermåttet 16×16 cm

Så här ser den ut när den är i ihopsatt.

Sprayade ramen rosa samt lade även på lite mousse med hjälp av en stencil.

Så här blev mitt resultat.

Materiallista:

Hobbyzine

Hobby & Zo

Cardstock linen carton A5 

Multi Frame Dies round doily 2

Foam tape 2 mm.

Distress Oxide Spray

Nuvo embellishment mousse

Studio Light Mask Stencil – A5 Mixed Media Rainbow Designs nr 03.

Happy Tropics – Exotic Birds.

Hoppas ni har fått lite inspiration och vågar testa dessa tidningar.

//Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s