Tidning Hobbyzine plus 29

23 augusti 2019: Tidning Hobbyzine plus 29.

Hej alla,
Bloggen idag visar jag lite olika förslag på kort där jag fått idéer från scrap tidningarna, Hobbyzine och Hobbyjournaal. Hobbyzine är den jag utgår ifrån där det medföljer 2 mindre dies och 4st A4 blad med 3D bilder. Inne i tidningen finns det många förslag vad man kan göra. Varför inte börja med att titta på hur tidningen ser ut och sen på dess innehåll.

Bild på fram och baksidan. Här syns även diesen som följer med

De fyra A4 3D bilder som följde med denna tidningen

Låt oss börja med det första kortet.

Kort med hus
Jag börjar att göra ett kort med 3D bilderna som följde med Hobbbyzine tidningen

Ideen fick jag från en annan tidningen Hobbyjournaal (text på hollänska men också bra med olika förslag på kort. Hos Instila kan du beställa båda tidningarna.) I Hobbyjournaal fanns det ett exempel på kort. Denna bilden inspirerade mig att göra nedan kort med 3D bilderna med hus från Hobbyzine. (Den ena tidningen utesluter inte den andra tidningen). Jag har använt 2 av diesen som finns med på bilden i Hobbyjournaal tidningen.

Jag började med att färga ett vitt papper i grönt med hjälp av distress oxide spray, färgerna vintage photo, cracked pistachio och peeled paint. Pappret använder jag att stansa ut blad och stjälk på blommorna.

Stansade ut den runda cirkeln med blommorna, blommorna på stjälk och en fjäril. Blommorna färgade jag in med distress oxide aged mahogany och lite scattered straw. Bladen och blomstjälkar färgade jag in lite mörkare, tog försiktigt på lite färg av pine needles.

Sedan var det bara att sätta ihop allt till ett kort. Allt fästes på ett beigefärgat CS och baskortet blev i vinrött.

Kort nr 2 gjordes av medföljande dies

Här är några förslag som tidningen visade med de medföljande diesen.

Jag gjorde ett kort i rosa. Min egen tolkning utav en av varianterna.
Jag stansade ut diesen 2ggr i ljusbrunt, fästes en utav dom på ett vitt CS. Färgade med Dual tip markers Metall i det utstansade. Stansade ut allt i en cirkel. Fäste den andra stansen ovanpå den första. (Det kan lätt bli färg på den utstansade kransen, vilket döljs när man fäster krans nr 2 ovanpå efter man har stansat ut den vita runda cirkeln). Stansade ut en större cirkel i rosa. Vitt CS som jag färgade in med först rosa och sedan en liten kant med ground espresso runt om och kanten med svart + en svart penna med linjer. Cirklarna fästes på det vita CS och sedan allt på baskortet som fick gå i rosa.

Kort 3 Mixed Media

Här har jag använt akvarell papper. Sprayade med Distress Oxide spray, (färgerna ser ni på bilden).  Jag tog en färg i taget och torkade mellan varven. Om jag tyckte det blev för mycket färg sprayade jag med vatten, för mycket vatten torkade jag av med papper.

Använde några stenciler och gjorde några mönster här och där med, färgerna vintage photo och tumbled glass, Distress Oxide. En svart och en vit penna och ritade runt och i de olika mönstren.

Gjorde en tagg som jag färgade in med de mörka färgerna. Använde den lila färgen till mönstret. När allt var torkat lade jag på stencilen igen och tog på Texture Paste Transparent Gloss. När det torkat blev den lila färgen vinröd. Jag tog på lila färg igen och torkade med värmefönen. Lät det sen torka ordentligt över natten. Det går att få bort färgen om man tar ett papper och torkar hårt, jag lät det dock vara och ritade några vita ränder vid några sidor av mönstret.

Använde en stencil till ”vattenfläckar med vit penna och en stämpel ”sprucken vägg” med svart ink. En hörnstämpel med murgröna stämplades vid varje hörn och embossades med lila embossing pulver.

Använde mig av en mörklila vaxkrita runt om på kanterna, jämnade ut färgen med fingret – blir en liten mörkare ram runt om pappret. Längst ner embossat i vitt, with love.

Några fjärilar stansades ut i rosa CS. Färgades i mitten med silverfärg och ute vid kanterna med Distress oxide evergreen bough. Ett hjärta stansade ut med mörkt spillpapper och färgade med lila glitterpenna.

Till sists blomsterflickan i 3D sattes ihop med 3D kuddar och fästes på taggen. Taggen, fjädrarna och hjärtat fästes på pappret.

Tog ett vitt papper, något större och färgade in kanterna med den mörka silver färgen från Studio Light dual tip markers Metall. Lila CS under och till sists ett mörkar lilas som baskort.

Det färdiga kortet.

Jag kan titta om och om igen i dessa tidningar. Man hittar nästan alltid något nytt att ta med sig till sina egna alster. Sedan gillar jag att det följer med lite material så om man vill kan göra något liknande som finns med i tidningen eller snabbt behöver ett kort.

Hoppas ni också fick lite idéer och tips när det gäller de olika tidningarna.

Kika in till Instila på alla de fina tidningarna – länkarna finns nedan i Material listan

Material

Tidning
Hobbyzine   denna bloggen
Hobbyzine andra tidningar
Hobbyjournaal denna i bloggen
Hobbyjournaal andra tidningar  

Papper
Akvarell papper
Cardstock

Färg
Distress Oxide Spray
Distress Oxide
Art Crayon färg Plump (liknande)
Vit/Silver penna Studio light metal markers
Gel Penns (liknande) 
Penn Nuvo Glitter Wild lavender 

Stämplar
Text ENG
Silhouette Ivy  (hörn)
Wall with plaster

Dies
Die Grunge Collection 2.0 nr.177 
Four Leaf Clover Dies
Flowers Frame Dies
Flowers Butterflies
Flowers Leaves

Stenciler
Stencil A5 Grunge Collection no.13 
Mask Art Grunge mix
Stencil Diamon Explosion
Grunge Collection no.11 (liknande)

Embossing
Nuvo Embossing pulver Purple haze
Embossing ink 
Värme / embossing fön 
Embossing mat

Övrigt
Texture Paste Transparant gloss 
Distress tool 
Sax 
Klister Tacky glue 
3D kuddar 
Dubbelsidig tejp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s