Dresser-card och två andra kortvikningar till små tuffingar

21 juni 2019: Dresser-card och två andra kortvikningar till små tuffingar.

Hej,

Ibland kan det bli för mycket av det goda när det gäller söta bebismotiv. Därför tänkte jag idag prova att kombinera gulliga barnmotiv med lite tuffare papper och cool design. Låt oss addera lite salt till det sockersöta alltså! ;-)Dessutom tänkte jag visa lite roliga kortvikningar som passar till barnkort alldeles oavsett om man gillar gulliga eller tuffa färgval.

Pocket card

Under våren har det varit en liten denim-trend bland scrapbooking-tillverkarna. Och vem gillar inte jeans? Därför blev jag så glad när jag såg Studio Lights die för en jeansficka. Och fick inspiration från ett kort på Pinterest att göra ett barnkort som ser ut som en hängselbyxa. Så här ser mallen modellen ut som jag använde:

Sedan använde jag halva fick-diesen (locket behövdes ju inte). I fickan monterade jag djur från det gulliga klipparket Welcome baby och skapade 3D-effekt genom att fästa 3D-kuddar mellan delarna.

För att göra den blå cardstocken mer jeansaktig använde jag Distress ink på kanterna och målade sömmarna på byxfickan med vit penna.

Sist av allt stansade jag ut bokstäver till ordet cutie och fäste på fickan.

Bridge-card

Det här kortet kallas för bridge card eftersom den u-formade vikningen hålls ihop med en bro eller brygga. Vikningen är väldigt enkel och man får en pop-upp känsla i och med djupet i kortet. Så här ser mallen för vikningen ut:

Vik på bigningen så att kortet ser ut som ett U med två vingar. Över dalen fäster du från vinge till vinge den 16 cm långa ”bron”. Jag har sedan dolt bron med papper, moln och dem söta elefanten.

Jag har klätt cardstocken med det tuffa regndroppspappret från DoCrafts block In bloom. Man kan hänga dit vimplar uppetill mellan molnen, med barnets namn, men just här håller jag det hemligt. 😉

Dresser card

Dresser syftar på att ena halvan av kortet ser ut som en byrå. Den andra halvan av kortet görs som ett sk. step-card. Se ritningen nedan.

När man har skurit ut och vikt kortbasen, skär man ut fötterna på byrån. Jag har använt den övre delen på en tag-die för att få en bra form (se bild nedan). Skär ut tre lådor också. Dessa fäster du på med 3D-kuddar på byrån. Knappar eller brads kan användas till knoppar.

I det lilla utrymmet bredvid byrån bestämde jag mig för att sätta en nalle från 3D-motivet Welcome baby. Jag stansade även ut ett klädstreck och klippte loss själva kläderna för att dessa skulle kunna hänga ut från lådorna.

Hoppas du fått lite ny inspiration till ditt skapande!

// Pyzzlot Karin

Materiallista

Papper

Dies

Dekorationer, mm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s