Kort för nybörjaren

19 juni 2019: Kort för nybörjaren.

När man precis har börjat att göra kort kan allt kännas helt överväldigande, massor med nya ord och yttryck som man inte vet vad de betyder. Man tittar på andras vackra skapelser och känner att man aldrig kommer kunna göra så fint och man tappar självförtroendet. Gör inte det! Inspireras av andra, men jämför dig inte. Vi har alla varit nybörjare och vi vet precis hur det är.

Idag tänkte jag visa ett enkelt men ändå fint kort som man kan göra som nybörjare. Jag har utgått från en förpackning med cardstock (alltså ett papper som är tjockare än exempelvis skrivarpapper) samt ett block med mönstrat papper. Jag har även använt ett klippark med fina bilder, dessa är bara att trycka ut så ingen sax behövs. Klipparken har bilder som man bygger upp i olika nivåer.

Till mitt första kort har jag valt ett gult och ett vitt cardstock. Kortbasen tänkte jag ha i den gula. Jag skär till den i storleken 14,5 x 29 cm och viker den på mitten så att det blir ett kort som är 14,5 x 14,5 cm. Jag har skurit ner den vita cardstocken till 14 x 14 cm, samt ett mönstrat papper ur blocket 13,5 x 13,5 cm.

Limma fast papperna enligt bilden ovan. Tryck försiktigt ut delarna till bilden (de är numrerade). Fäst första bilden med lim på framsidan av kortet och sätt 3D-kuddar på baksidan av resterande delar.

Montera fast delarna på bilden i rätt ordning. 3D-kuddarna är dubbelhäftande så man måste ta bort det plastiga pappret först.

Nu sätter vi fast lite dekorationer. Här kan man ju ta sådant som man har hemma exempel blommor från ljusmanschetter, överblivna knappar, band/snören som suttit fast i kläder m.m.
Jag har valt lite blommor (finns HÄR i butiken) och peel-off stickers (finns HÄR), samt lite plock som jag har samlat på mig.

Om man dekorerar insidan lite också så känns kortet mer arbetat. Sätt gärna en vit skrivyta så det går lätt att skriva något personligt. Min vita yta är 9,5 x 9,5 cm.

Jag brukar också sätta en liten spillbit av det mönstrade pappret på baksidan. Här kan ju också göra en liten detalj där man skriver vem som har gjort kortet, exempel ”Handgjort av Anethe”.

Jag hoppas att ni som är nybörjare gillade min genomgång på detta kortet.
Ha det så gott!
/Anethe

Materiallista

Papper och cardstock
Yvonne creations Spring tastic cardstock
Studio light Create happiness paper pad
Jeanines’s Art Young animals klippark

Övrigt
3D-kuddar
Lim
Marianne design Pappersblommor
Peel-off stickers hörn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s