Syskonkärlek

1 juni 2019: Syskonkärlek.

Hej,

Nu är våren här och sommaren på ingång. En fin grönskande årstid med blommor i alla dess färger. Vi har haft vissa helt fantastiska dagar och vad passar inte bättre än att umgås med sina syskon. Varför inte ta en picknick i parken eller ses och grilla tillsammans. Tyvärr bor min syster en bit bort så jag tänkte skicka ett kort istället. Till kortet ville jag utgå från siluett stämpeln med syskon från Nellie Choice. Den är jättefin och tillsammans med andra siluettstämplar går det att bygga upp ett fint kort.

Jag började med att färga in ett papper med stämpelfärg så det skapade ett landskap. Till detta är det smidigt att använda en blending tool. För er som ännu inte har en blending tool men ändå vill testa tekniken går det bra att använda en torkad våtservett för baby som lindas runt fingret. Detta tar lite längre tid och är kladdigare.

För att skapa en fin horisont använde jag postitlappar. Jag valde att placera postitlapparna strax över mitten på pappret och började med att göra havet med den mörkblå stämpelfärgen. Jag började utanför pappret och gör mjuka cirkelrörelser in mot mitten av pappret. När havet var klart valde jag att göra marken med den sandfärgade stämpelfärgen. Mitten av ytan lät jag vara ljusare.

När havet och marken var klart tog jag bort postitlapparna och gjorde himlen med den ljusblå stämpelfärgen. Jag höll på ett tag och gjorde flera lager för att få den nyans som jag önskade. Då himlen är ljusare än havet gör det inget om himlens färg kommer på havet för det kommer inte att synas.

När jag var nöjd med bakgrunden stämplade jag dit de siluetter jag ville använda och en passande text. Avslutningsvis fäste jag pappret på en bit dubbelvikt cardstock.

När jag ändå satt och pysslade ville jag passa på att göra fler kort. Den här gången gjorde jag en bakgrund med gräs och berg istället för havet. Jag började med att göra solen och himlen. När det var klart gjorde jag gräset och avslutade med bergskedjan. För att få till bergskedjan rev jag postitlappen så som jag ville att berget skulle se ut. Jag rev i den klistriga delen så att den skulle kunna fästas som en ”mask” på bilden. Jag använde en mörkbrun stämpelfärg och avslutade med lite svart stämpelfärg överst på bergstopparna, uppe på det bruna. Även detta kort stämplade jag med passande siluetter och text.

Av bara farten blev det ett tredje kort. Detta kort skiljer sig från de två första korten och är kanske något för dig som inte känner för att skapa landskapsbakgrunder med hjälp av stämpelfärg.

Lycka till med ditt pysslande!

//Sandra

Materiallista
Cardstock
Stämpelfärg
Blending tool
Stämpel syskon
Stämpel sjögräs och träd
Stämpel gräs och fjäril
Textstämpel Wishing you a beautiful day
Textstämpel Don’t wait för a beautiful day but create one och with love
Dies krans
Pärlor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s