Tuxedo fold och andra examenskort med 3D effekter

24 maj 2019: Tuxedo fold och andra examenskort med 3D effekter.

Hej,

Det börjar dra ihop sig till terminsavslutning och jag tänkte visa lite sätt som får korten att poppa upp extra mycket för att fira de duktiga studenterna.

Kort ett: kombinera stämplar, 3D push-outs och dekorationer till ett motiv

Här på bilden ser ni materialet som jag använt till det första kortet.

Stämpelmotiven, blomman och flicka är målade med vattenlösliga pennor som jag plockar upp med vattenpensel från en bit acetat. Sedan har jag använt stencilerna runt i kring för att binda ihop motiven. Då jobbar jag med Distress ink.

För att få motivet att poppa har jag använt glitter på blommorna och lite Nuvo drops runt ikring. För att skapa höjd gifte jag ihop blomsterstämpeln med ett 3D-push out motiv som man ju bygger på höjden med 3D-kuddar bakom varje del. Även den blomman fick lite glitter.

Som sista touch la jag även till pappersrosor för att få ännu mer 3D-effekt på det som nu blev en examensbukett i hörnet av kortet. Det blev effektfullt att kombinera stämplar, 3D-motiv och dekorationer till en enhet tycker jag. Det har jag aldrig testat förut, men kommer absolut göra igen!

Kort två: skapa inramningseffekter med 3D motiv

På kort nr två har jag använt blommor från samma ark av 3Dpush-outs. Genom att kombinera den med den snygga hexagonramen från Jeanines Art med 3D-blommorna förstärks inramningen. En annan liten detalj är att jag vikt boken som följer med setet med ugglan och fäst en 3D kudde under.

Jag har även låtit bli att klistra fast huvudfjädrarna på ugglan. Om man försiktigt böjer pappret på ugglan lite utåt får du en liten 3D-effekt där med så att fjäderdelen ”svävar” lite ovanför pappret. Det ser man på att det blir en liten skugga när jag fotat. En liten men naggande god detalj dom förstärker helheten.

Kort tre: Använd en mall för att göra en Tuxedo-fold

Om man är lat på att mäta exakt (som jag) eller bara tycker det verkar svårt med ”avancerade” kortvikningar är Dutch Dobadoos mallar den perfekta hjälpen. Det går fort och det blir rätt med en gång. Och wow, vad duktig du blev på kortvikningar helt plötsligt ;-). Här är en del av materialet jag använt.

Först ritar jag av mallen och skär ut den. Sen klär jag den med mönstrade papper. När jag sätter ihop den sätter jag även två ”ribbor” nere i kortet.

På dessa ribbor fäster jag dels en studentskylt. Dels en bukett gjord av utstansade ängsblommor och blad.

Några av bladen har jag folierat med guldiga Gilding flakes. (Se mitt tidigare you-tube klipp om hur man använder glue pen och Gilding flakes, ca 13 min in i filmen)

På ena ”kragen” har jag fäst en fantastiskt vacker pappersfjäril som finns att köpa i två-pack i butiken. Så här blev det färdiga kortet:

Hoppas ni blivit inspirerade att lägga lite extra dimension på era examenskort!

Pyssla lugnt!

// Pyzzlot Karin

Materiallista:

Dies och mallar

Siffror

Övrigt material

3D-kuddar

Distress ink

Applikationsverktyg till Distress ink

Gilding flakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s