Mall från tidningen Hobbyjournaal

18 maj 2019: Mall från tidningen Hobbyjournaal.

Ibland kör jag fast och har svårt att hitta inspiration då är den Holländska tidningen Hobbyjournaal bra. Trots att det är text på nederländska kan jag finna mycket inspiration. Bara av att se på bilderna får jag idéer på vad jag vill göra. En del av texten lyckas jag förstå då vissa saker heter samma eller något väldigt snarlikt på svenska. Ord jag inte förstår översätter jag med hjälp av google translate. Tidningen kan köpas för sig själv eller i ett set där en dies och ett ark med 3D-push out medföljer. I tidningen finns sen förslag på hur diesen och 3D bilderna kan användas.

Jag började med att bläddra lite i de tidningar jag har och valde att hämta inspiration från tidningen Hobbyjournaal nummer 167, sidan 9. I tidningen finns mallen till själva kortet och förslag på hur det kan dekoreras med steg för steg beskrivning på nederländska. Jag valde att dekorera kortet på mitt egna sätt och plockade fram det material jag ville använda. Ibland har jag en klar bild från börja om hur jag tänkt att de skall se ut. Andra gånger växer det fram under projektets gång.

Jag började med att plocka fram de pappersserier, 3D-bilder och dies jag ville använda för att sen välja ut de specifika ark jag skulle ha. Därefter skar eller klippte jag till de olika delarna jag behövde till kortet enligt anvisningarna i tidningen. I tidningen är det upplagt så att det först finns en lista med allt material som behövs till kortet där står det angivet i centimeter hur stor respektive del skall vara. Sen kommer en steg för steg beskrivning (nederländska).

När jag hade alla delar jag skulle använda ritade jag av mallen från sidan 9 i tidningen Hobbyjournaal nr 167 till stommen i cardstock. Jag ritade även in kvadraten jag skulle skära ut från det stora mönsterpappret. För att ingen linje skulle synas valde jag att använda blyerts samt att rita på baksidan av mönsterpappret. När detta var klart så använde jag en skalpell och skar efter strecken. Även nätet skar jag till så att det bildade en trekant.

För att få volym till blomman böjde jag försiktigt upp bladen innan jag monterade samman delarna med lite lim i mitten. Till den gula och bruna mittdelen använde jag en bit restpapper som jag hittade hemma.

Till 3D-bilden valde jag att använda 1 mm foam-tape. vilket jag tycker ger lagom med djup till bilden. När blomman och 3D-bilden var monterade var det bara till att montera resten av kortet och välja ut en stämpel med passande budskap att ha på insidan kortet. För att montera mönsterpapper och card stock använde jag dubbelhäftande tejp. Till nätet och blomman använde jag lim.

På insidan av kortet gömmer sig denna fina stämpel.

Så här blev kortets framsida.

Lycka till med att hämta inspiration från tidningen Hobbyjournaal!

// Sandra

MATERIALLISTA
Tidningen Hobbyjournaal
Cardstock
Mönsterpapper
3D-push out
Dies blomma
Dies nät (liknande)
Stämpel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s