Färglägga stämpelmotiv

18 april 2019: Färglägga stämpelmotiv.

Idag ska jag försöka mig på att visa steg för steg hur jag går tillväga när jag färglägger stämpelmotiv. Alla har nog sin egen variant på hur man trivs bäst att lägga upp sitt jobb, men så här går jag tillväga:

Välj stämpelmotiv, stämpla upp motivet dels på skräppappersbit dels på lämplig papperskvalitet beroende av vad du färglägger med.

.

Jag använder här Canson akvarellpapper då jag kommer använda distress ink att färglägga med. Jag börjar med att bestämma vilka färger jag ska använda

Jag börjar alltid färglägga hudfärg först, detta då jag jobbar i lager, dvs lite färg mkt vatten.

När jag lagt på första lagret hudfärg, väljer jag nästa område att lägga på första lagret, här blev det håret. Blommorna i håret får första omgången färg, samma färg till läpparna

.

Efter att alla områden fått sin första omgång färg, upprepar jag varje område tills jag är nöjd med respektive område. Jag jobbar med få färger och använder mig av att varje färg går att få brett färgspektra i beroende av hur mkt vatten man använder.

När jag är nöjd med hur motivet är färglagt, lägger jag över motivet jag stämplat på skräppappersbit, sk mask. Därefter använder jag mig av samma färger som i motivet till att göra en bakgrund.När allt är riktigt torrt, är det bara att välja hur motivet ska monteras.

Basen till korten färdig, det som saknas är ev utsmyckningar såsom namn, blommor eller annat, detta väntar jag med tills jag vet i vilket sammanhang jag kommer använda korten.

Cardstock

Stämpel

Peel-off

Distress ink

Mixed media papper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s