Mixed media tavla med videoklipp

14 mars 2019: Mixed media tavla med videoklipp.

Hej hej,
Det är mycket roligt att få komma tillbaka till Instila som video-DT. Jag ser fram emot att kunna dela med mig av inspirerande steg-för-steg videos och att få testa Instilas produkter igen. Som min första video ska jag visa en mixed media tavla, klicka bara in dig på länken här nedanför så kan du se den.

Videon hittar du här.

Här nedanför följer en liten beskrivning i textform hur jag skapade min tavla med några tillhörande bilder. Jag hoppas ni kommer inspireras.

bild1

Jag började med att måla en 20×20 cm canvas tavla med vit gesso. Efter det applicerade jag vit acrylpaste genom en stencil från Dutch Doobadoo. Jag gör detta eftersom jag vill skapa textur i bakgrunden på min tavla. Jag lät acrylpasten torka innan jag gick vidare i skapandet.

bild3

Sedan limmade jag fast bitar av spets, även dessa används för att skapa textur. Dessa underbart fina spetsar kommer från Card Deco Essentials.

bild7

Till nästa steg var det dags att börja dekorera tavlan. Till detta har jag stansat ut blommor och blad från LeCrea. Blommorna har jag format med hjälp av en embossingmatta och änden på en pensel. Jag själv har inte de rätta verkygen för detta, men det gick ganska bra med de saker jag använde. Jag monterade ihop blommorna och limmade fast dem på tavlan. Bladen limmade jag dit sist efter att jag limmat dit blommor från Florella.

bild10

Nästa steg var att måla hela tavlan med vit gesso igen. Detta för att förbereda alla delar för infärgningen som kommer sedan.

bild13

Efter det började färga in tavlan med akrylfärg i grönt och gult. Blandade ut färgen med vatten så att det skulle bli lösare och kunna sprida sig lättare på egen hand.
Nästa steg var att skapa en titel och jag ville använda mig av Nuvos sparkle dust glitter till det. Så jag stansade ut bokstäver med dubbelhäftande tejp på. Sedan var det bara att dra av plasten från tejpen och hälla på glitter. Efter det gnuggar man bort lite överflödigt glitter, så får man vackra bokstäver. Jag limmade sedan fast bokstäverna på tavlan.

IMG_8191_instila

Som avslutning på tavlan blandade jag sparkle dust tillsammans med gel medium. Vilket vitt lim som helst borde gå bra. Blandningen målade jag sedan på blommorna och bladen.

Jag hoppas ni blev inspirerade att också skapa en mixed media tavla.

Kramar

//Irmelin, Scrap by Irre

Materiallista:

Dutch Doobadoo Dutch Mask Art Various Dots A5
Nuvo Sparkle Dust – Silver Sequin
Acrylpaste – 100 ml – Vit
Acrylic Paint – 2oz – Canary Yellow
Acrylic Paint – 2oz – Spring Green
Cardstock Precious Marieke – The Nature of Christmas – 12×12
LeCrea – Leabilitie flower 013 – cut and embossing die
Card Deco Essentials – Lace
Florella – Bluten creme
Canvas – 20×20
Ranger – Glossy Accents
Acryl gesso – 100 ml 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s